Vydejte se do pětihvězdičkového boutique hotelu Chateau Herálec a jeho prvotřídní zámecké restaurace Honoria za jedinečným gurmánským zážitkem. Pochutnáte si na skvělém degustačním menu „Pánů Trčků z Lípy“ spárovaným s vybranými víny.
Vybrané pokrmy v restauraci Honoria pod taktovkou šéfkuchaře Michaela Zapalače vychází z těch nejlepších tradic české kuchyně a jsou pro vás připraveny v novém svěžím provedení. Na talíří budete mít vždy jen to nejčerstvější z tamního regionu bez chemických přísad a dochucovadel.
Degustační menu „Pánů Trčků z Lípy“ o 6 chodech bude bezvadně doplněno degustací kvalitního českého i světového vína, které dodá jednotlivým pokrmům ten správný šmrnc. Příprava lahodných chodů se neobejde bez použití lokálních surovin od místních dodavatelů, z nichž některé jsou pěstovány přímo na zámku na vlastních zeleninových a bylinkových zahrádkách, ve skleníku nebo na poli pod sýpkou. Samozřejmostí místní kuchyně je vlastní pečivo, koláče a chleba.
Studený předkrm
Roastbeef, nakládané houby, křenový créme fraiche, hořčičná majonéza, nakládané okurky, chlebový crumble
(Champagne Pierre Courtois, brut)
Polévka
Česnekový krém, brambory, chlebové krutony, sušená šunka, Gruyére
(Bourgogne Tonnerre 2022, Domaine Charly Nicolle)
Salát
Variace z řepy, hruška, jablko, kroketa z kozího sýru, vlašský ořech, balzamikový gel
(Grüner Veltliner „Strass Aturo“ 2022, Vinařství Waldshütz)
Teplý předkrm
Bramborové ravioli, kachní maso, zelí, špek, škvarky, kmínový demi-glace
(Pinot Noir 2022, Vinařství Václav)
Hlavní chod
Srnčí hřbet, ořechová krusta, bramborový fondant, černý kořen, květák, olej z medvědího česneku, vinná omáčka
(La Malissonne Rouge 2020, Chateau Guilhem Tournier)
Dezert
Hruškový koláč, vanilkový krém, rozinkové pyré, créme fraiche, pusinky, vanilkový crumble, dýňová zmrzlina
(Carmes de Rieussec 2015, Domaines Barons de Rotschild)
Menu se mění dle aktuálního ročního období. Výše uvádíme aktuální příklad menu.
2 osoby
2 - 3 hodiny
Celoročně
Chateau Herálec
Rezervace je možná nejdříve od 13:00 hodin.
Vydejte se do pětihvězdičkového boutique hotelu Chateau Herálec a jeho prvotřídní zámecké restaurace Honoria za jedinečným gurmánským zážitkem. Pochutnáte si na skvělém degustačním menu „Pánů Trčků z Lípy“ spárovaným s vybranými víny.
Sdílej fotografie ze zážitku a vyhraj!
Vydejte se do pětihvězdičkového boutique hotelu Chateau Herálec a jeho prvotřídní zámecké restaurace Honoria za jedinečným gurmánským zážitkem. Pochutnáte si na skvělém degustačním menu „Pánů Trčků z Lípy“ spárovaným s vybranými víny.
Vybrané pokrmy v restauraci Honoria pod taktovkou šéfkuchaře Michaela Zapalače vychází z těch nejlepších tradic české kuchyně a jsou pro vás připraveny v novém svěžím provedení. Na talíří budete mít vždy jen to nejčerstvější z tamního regionu bez chemických přísad a dochucovadel.
Degustační menu „Pánů Trčků z Lípy“ o 6 chodech bude bezvadně doplněno degustací kvalitního českého i světového vína, které dodá jednotlivým pokrmům ten správný šmrnc. Příprava lahodných chodů se neobejde bez použití lokálních surovin od místních dodavatelů, z nichž některé jsou pěstovány přímo na zámku na vlastních zeleninových a bylinkových zahrádkách, ve skleníku nebo na poli pod sýpkou. Samozřejmostí místní kuchyně je vlastní pečivo, koláče a chleba.
Studený předkrm
Roastbeef, nakládané houby, křenový créme fraiche, hořčičná majonéza, nakládané okurky, chlebový crumble
(Champagne Pierre Courtois, brut)
Polévka
Česnekový krém, brambory, chlebové krutony, sušená šunka, Gruyére
(Bourgogne Tonnerre 2022, Domaine Charly Nicolle)
Salát
Variace z řepy, hruška, jablko, kroketa z kozího sýru, vlašský ořech, balzamikový gel
(Grüner Veltliner „Strass Aturo“ 2022, Vinařství Waldshütz)
Teplý předkrm
Bramborové ravioli, kachní maso, zelí, špek, škvarky, kmínový demi-glace
(Pinot Noir 2022, Vinařství Václav)
Hlavní chod
Srnčí hřbet, ořechová krusta, bramborový fondant, černý kořen, květák, olej z medvědího česneku, vinná omáčka
(La Malissonne Rouge 2020, Chateau Guilhem Tournier)
Dezert
Hruškový koláč, vanilkový krém, rozinkové pyré, créme fraiche, pusinky, vanilkový crumble, dýňová zmrzlina
(Carmes de Rieussec 2015, Domaines Barons de Rotschild)
Menu se mění dle aktuálního ročního období. Výše uvádíme aktuální příklad menu.
2 osoby
2 - 3 hodiny
Celoročně
Chateau Herálec
Rezervace je možná nejdříve od 13:00 hodin.