Japonsko – krásná země s jedinečnou historií, tradicí a kuchyní plnou neotřelých chutí. Spojte úžasný kulinářský kurz s pohlcujícím příběhem o Japonsku, který odvypráví přední česká japanoložka Kristina Kopáčková. To vše v kulinářském ateliéru Ola Kala.
Když se řekne japonská kuchyně, jistě se každému vybaví sushi. Tento legendární pokrm však není zdaleka to jediné, co může rozmanitá japonská kuchyně nabídnout. Vydejte se na pouť za poznáním zvyků Země vycházejícího slunce a tajemstvím delikátních chutí její gastronomie – objevte kouzlo tajemné ryby fugu, nudlí rámen nebo knedlíčků gyoza.
Japonsko je nádherná země s bohatou kulturou a historií. Jistě si vybavíte rozkvetlé sakury, miniaturní bonsaje, typické hrdé samuraje či gejši v kimonu. Přední česká japanoložka Kristina Kopáčková – držitelka Řádu vycházejícího slunce, propůjčeného samotným japonským císařem, vám všechny ingredience japonska od gastronomie po historii namíchá do dechberoucího příběhu, který vás zaručeně pohltí. Neváhejte se zeptat na cokoliv, co vás o této zemi zajímá!
Tandem Kristina Kopáčková a Jakub Mužík – vynikající kuchař a zkušený lektor Ola Kala, vás naučí připravovat těsto na gyoza knedlíčky, které poté budete smažit i vařit v páře. Ukážou vám, jak ideálně dochutit vývar s nudlemi rámen, jak uvařit zastřené (tokijské) vejce, jak správně japonsky srkat a popíjet čaj uroncha, kde nakoupit správné suroviny a spoustu dalších věcí. Během celého kurzu, který se ponese v příjemné atmosféře vyprávěných příběhů, si vychutnáte neomezenou degustaci výběrových vín.
1 osoba.
cca 4-5 hodin
Celoročně.
Není možný.
Praha.
Minimální věk pro účastníky zážitku je 16 let. Osoby mladší 18 let nesmí požívat alkohol – pokud rezervujete osobu mladší 18 let je nutné na tuto skutečnost při rezervaci upozornit.
Japonsko – krásná země s jedinečnou historií, tradicí a kuchyní plnou neotřelých chutí. Spojte úžasný kulinářský kurz s pohlcujícím příběhem o Japonsku, který odvypráví přední česká japanoložka Kristina Kopáčková. To vše v kulinářském ateliéru Ola Kala.
Sdílej fotografie ze zážitku a vyhraj!
Japonsko – krásná země s jedinečnou historií, tradicí a kuchyní plnou neotřelých chutí. Spojte úžasný kulinářský kurz s pohlcujícím příběhem o Japonsku, který odvypráví přední česká japanoložka Kristina Kopáčková. To vše v kulinářském ateliéru Ola Kala.
Když se řekne japonská kuchyně, jistě se každému vybaví sushi. Tento legendární pokrm však není zdaleka to jediné, co může rozmanitá japonská kuchyně nabídnout. Vydejte se na pouť za poznáním zvyků Země vycházejícího slunce a tajemstvím delikátních chutí její gastronomie – objevte kouzlo tajemné ryby fugu, nudlí rámen nebo knedlíčků gyoza.
Japonsko je nádherná země s bohatou kulturou a historií. Jistě si vybavíte rozkvetlé sakury, miniaturní bonsaje, typické hrdé samuraje či gejši v kimonu. Přední česká japanoložka Kristina Kopáčková – držitelka Řádu vycházejícího slunce, propůjčeného samotným japonským císařem, vám všechny ingredience japonska od gastronomie po historii namíchá do dechberoucího příběhu, který vás zaručeně pohltí. Neváhejte se zeptat na cokoliv, co vás o této zemi zajímá!
Tandem Kristina Kopáčková a Jakub Mužík – vynikající kuchař a zkušený lektor Ola Kala, vás naučí připravovat těsto na gyoza knedlíčky, které poté budete smažit i vařit v páře. Ukážou vám, jak ideálně dochutit vývar s nudlemi rámen, jak uvařit zastřené (tokijské) vejce, jak správně japonsky srkat a popíjet čaj uroncha, kde nakoupit správné suroviny a spoustu dalších věcí. Během celého kurzu, který se ponese v příjemné atmosféře vyprávěných příběhů, si vychutnáte neomezenou degustaci výběrových vín.
1 osoba.
cca 4-5 hodin
Celoročně.
Není možný.
Praha.
Minimální věk pro účastníky zážitku je 16 let. Osoby mladší 18 let nesmí požívat alkohol – pokud rezervujete osobu mladší 18 let je nutné na tuto skutečnost při rezervaci upozornit.